Ayurvediske krydderteer – vata, pitta og kapha te

Nordmenn er i verdenstoppen i kaffedrikking. Kaffe er faktisk en av våre beste kilder til antioksidanter i et ellers grønnsakfattig kosthold. Kaffedrikking utover et par kopper om dagen er ikke spesielt bra for helsen. Derfor er det flott at vi har et alternativ i ayurvediske krydderteer.

Krydderteer fra Maharishi Ayurveda

Vata-, Pitta- og Kapha te samt Gentle Breath- og Digest Plus te er de fem kryttertesortene fra Maharishi Ayurveda Produkter AS. De fem teene har alle forskjellig smak og virkning men de kan være et godt og sunt alternativ til kaffe og svart te. Det er en vanlig misforståelse at teene er beregnet for ayurvedisk typer, Vata te er kun for vata typer, Pitta te kun for pitta  typer og Kapha te kun for kapha typer. Sannheten er at alle teer kan drikkes av alle forskjellige ayurvediske typer.

Slik kan du bruke teene:

Vata te:

Lett beroligende te som er veldig bra å drikke om kvelden, hvis du reiser mye, har luft i magen, har kalde hender og føtter eller hvis du føler deg litt stresset. Vata te består av ingefær, lakrisrot, kanel og kardemomme som alle har en styrkende effekt på fordøyelsen. Den har en naturlig søt smak og er uten tvil den mest populære teen fra Maharishi Ayurveda. Den fås både med 20 teposer og i økonomipakning med 75 teposer.

Pitta te:

Avkjølende krydderte som er god mot sure oppstøt, fin å drikke hvis du føler deg for varm, og som kan være god å drikke hvis du føler deg irritabel. Pitta te består av tørkede roseblager, ingefær, lakrisrot, kanel og kardemomme. Teen kommer i pakninger med 20 teposer.

 

 

Kapha te:

Stimulerende krydderte som er et utmerket alternativ til morgenkaffen. Kapha te består av ingefær, nellik, svart pepper, kardemomme, gurkemeie og saffran. Teen er god mot sår hals og forkjølelsessymptomer, virker opppkvikkende når du føler deg trøtt og har en deilig stimulerende og sterk kryddersmak. Teen er god til å stimulere fordøyelsen og fjerne slaggstoffer fra kroppen. Kommer i pakninger med 20 teposer.

Digest Plus te:

Fordøyelseste som er god mot oppblåsthet og luft i magen. Digest Plus te består av Ingefær, svart pepper, fennikel, kanel, kardemomme og nellik. Teen inneholder urter som øker forbrenningen og gjør at maten blir ordentlig fordøyd i tillegg til at fennikel også roer ned magen når den er opprørt. Kommer i pakninger med 20 teposer.

 

Gentle Breath te:

En velsmakende te med urter som er lett slimløsende ved forkjølelse. Gentle Breath te består av lakrisrot, basilikum, nellik, kanel, peppermynte, irisrot og ajowan. Urtene i teen er god mot lette astmatiske plager, lett hoste og er generelt gode for luftveiene. Kommer i pakninger med 20 teposer.

Teene kan kjøpes i de fleste helsekostforretninger i Norge.

 

Tagger:, , , , , ,

Abonner

Abonner på vårt e-post nyhetsbrev for å motta oppdateringer.

Comments Closed

Kommentarer er stengt.